Telphone: 051/221-008

Email: jvp-grad-krk@ri.t-com.hr

Vježbe

Objavljeno: Utorak, 06 Lipanj 2017 09:19

 Vježba gašenja požara otvorenog prostora „Ćuf 2017.“

1

 

 

Dana 01.06.2017. godine, na dan početka zabrane loženja vatre na otvorenom prostoru i time početkom ljetne požarne sezone za ovu godinu, održana je vatrogasna vježba gašenja požara otvorenog prostora većih razmjera u kojoj su sudjelovale vatrogasne snage Područne vatrogasne zajednice otoka Krka.

Vježba je održana na području uz zapadnu obalu otoka Krka između Malinske i Njivica, točnije na krajnjem dijelu Rajske ceste na području Općine Malinska – Dubašnica, odnosno dvokrakog poluotoka Ćuf koji se nalazi na graničnom području Općina Malinska – Dubašnica i Omišalj, u blizini naselja Kijac.

Cilj vježbe je bila provjera usklađenog djelovanja i koordinacije vatrogasnih snaga Područne vatrogasne zajednice otoka Krka, a prije svega Javne vatrogasne postrojbe Grada Krka i DVD-a Vrbnik, Dobrinj, Njivice, Baška, Krk i dislociranih odjeljenja DVD-a Krk, Punat i Malinska, kod požara otvorenog prostora većih razmjera, a prema Programu aktivnosti Vlade RH za 2017. godinu, Plana operativnog djelovanja vatrogasnih snaga na području otoka Krka za 2017. godinu, te Plana zaštite od požara Općina Malinska – Dubašnica i Omišalj. Vježbom se također izvršila provjera podizanja vatrogasnih snaga otoka Krka preko Vatrotel sustava,te njihova međusobna koordinacija na terenu.

Vježba je uspješno odrađena unatoč sitnim problemima sa komunikacijom te su Krčki vatrogasci još jednom pokazali visoku razinu spremnosti i opremljenosti za slučaj ovakve vrste, a i za sve ostale, vrste ugroza. U vježbi je sudjelovalo 60 vatrogasca sa 16 vozila. Svojim prisustvom vježbu su uveličali g. Ranko Špigel, zamjenik načelnice Općine Omišalj i g. Mladen Šćulac, zapovjednik VZPGŽ.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Kategorija: