Telphone: 051/221-008

Email: jvp-grad-krk@ri.t-com.hr

Vježbe

Objavljeno: Srijeda, 09 Svibanj 2018 12:31

Vježba evakuacije i gašenja požara u dječjem vrtiću u Malinskoj

1

Sa ciljem spremnosti i uvježbanosti djelatnika za pravilno postupanje i što žurnije reagiranje prilikom hitnih intervencija, Javna vatrogasna postrojba Grada Krka provodila je 04.05.2018. u vrtiću u Malinskoj vježbu evakuacije i gašenja požara.

U vježbi je sudjelovala 2. smjena JVP-a Krk sa dva vatrogasna vozila, DVD Krk – odjeljenje Malinska sa jednim vozilom te djeca i zaposlenici vrtića u Malinskoj.

Tijekom provođenja vježbe bili su prisutni ravnateljica Irena Žic- Orlić, odgovorna osoba za sigurnost i zaštitu od požara u Vrtiću, voditeljica vrtića Bojana Morožin te načelnik Općine Malinska – Dubašnica Robert Anton Kraljićem. Vježbu je kontrolirao zapovjednik JVP Grada Krka Dinko Petrov.

Prilikom vježbe primarni dio odnosio se na postupke evakuacije djece iz vrtića, odnosno radnji koje djelatnici moraju znati provesti u danom trenutku, a vezane su uz rano otkrivanje požara, obavještavanje te djelovanje i koordinaciju s ostalim hitnim službama. Sekundarni dio odnosio se na provjeru ispravnosti same opreme za rano otkrivanje i detekciju požara.

Zaposlenicima je skrenuta pažnja na obavezu osposobljavanja za zaštitu od požara, na opasnosti koje prijete od požara te na potencijalno opasna mjesta u vrtiću.

Djelatnici vrtića dobili su kvalitetnu obuku sa primarnim ciljem zaštite i sigurnosti djece i ostalih zaposlenika te očuvanja i brige za materijalna dobra.

Djeca će u narednim danima sigurno prepričavati doživljaje prilikom dočeka vatrogasaca i provođenja čitave vježbe.

Kako je vježba održana na dan Sv. Florijana, djeca i djelatnici vrtića uručili su vatrogascima poklon u obliku literarnih radova kao znak pažnje.

2

3

4

Kategorija: