Telphone: 051/221-008

Email: jvp-grad-krk@ri.t-com.hr

Operativna akcija "Mir i dobro"

U sklopu operativne akcije „Mir i dobro“ dana 20. prosinca od 9 do 12 sati, Policijska postaja Krk u dvorištu JVP Grada Krka u Krku, na adresi Stjepana Radića 11, organizira akciju dragovoljne predaje nedozvoljeno držanog oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava. Građani će u navedenom periodu moći dobrovoljno predati navedeno, a dobro je znati da se oružje i inače bez sankcija i anonimno može predati i u sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija”.

MUP RH Povodom obilježavanja predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana, radi održavanja povoljne razine javnog reda i mira i opće sigurnosti građana, u vremenu od 11. prosinca 2023. godine do 7. siječnja 2024. godine MUP Republike Hrvatske provodi operativnu akciju “Mir i dobro”.

“Slijedom navedenog upozoravamo građane na možebitne zlouporabe oružja, streljiva, eksploziva, bombi, minsko-eksplozivnih sredstava, rasprskavajućih sredstava – pirotehničke galanterije i improviziranih naprava kućne izrade te Vam stoga posebno naglašavamo zakonske odredbe u vezi prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava kategorija F1, F2, F3, F4, T1, T2, P1 i P2 Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja”, ističu iz policije.

Poziv na promotivno - edukacijsku akciju

Poštovani i dragi sugrađani, koristimo ovu priliku da Vas pozovemo na Promotivno – edukacijsku akciju koja će se održati 10. prosinca 2023. godine u vremenu od 9:00 do 13:00 sati na Ribarskom mulu u Gradu Krku u organizaciji Javne vatrogasne postrojbe Grada Krka i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krk.

Promotivno – edukacijska akcija ima za svrhu educiranje stanovništva o opasnostima od požara i mjerama zaštite od požara, te prezentaciju vatrogasne djelatnosti. Akcija se provodi u sklopu Programa upoznavanja stanovništva s opasnostima od požara Grada Krka i pod pokroviteljstvom Grada Krka.

Pozivamo stanovnike Grada Krka, pri čemu mislimo na čitavo administrativno područje Grada Krka, da nas posjete, upoznaju se sa opasnostima i mjerama zaštite od požara i doznaju sve što ih zanima o vatrogasnoj djelatnosti. Naravno, pripremili smo i aktivnosti za najmlađe, kao i poklone iznenađenja za žitelje sa područja Grada Krka.

Pokloni su namijenjeni poboljšanju zaštite od požara u kućanstvima i svakako su korisni. Moramo napomenuti da zbog ograničenog broja poklona, dajemo jedan poklon po kućanstvu, te će za dobivanje poklona biti potrebno predočiti osobnu iskaznicu.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta održavanje akcije će se odgoditi te ćemo Vas obavijestiti o novom terminu održavanja iste.

Radujemo se Vašem dolasku.