Telphone: 051/221-008

Email: jvp-grad-krk@ri.t-com.hr

Vježbe

Objavljeno: Srijeda, 05 Travanj 2017 09:58

Vatrogasna vježba na objektu Osnovne škole „Fran Krsto Frankopan“, područna škola Vrbnik i Dječjem vrtiću „Katarina Frankopan“, područna jedinica Vrbnik.

 

Sa ciljem spremnosti i uvježbanosti djelatnika za pravilno postupanje i što žurnije reagiranje prilikom hitnih intervencija, u ovom slučaju požara, Javna vatrogasna postrojba Grada Krka provodila je 29.03.2017. na objektu osnovne škole i vrtića u Vrbniku vježbu evakuacije i gašenja požara.

 

U vježbi je sudjelovala 3. smjena JVP Grada Krka sa tri vatrogasna vozila, DVD Vrbnik sa jednim vatrogasnim vozilom te djeca vrtićke i školske dobi i zaposlenici vrtića i škole u Vrbniku.

 

 

Tijekom provođenja vježbe bili su prisutni ravnatelj osnovne škole Serđo Samblić, odgovorna osoba za sigurnost i zaštitu od požara u školi, voditeljica područne škole Vrbnik Milena Đeko te načelnica općine Vrbnik Marija Dujmović-Pavan. Vježbu je kontrolirao zapovjednik JVP Grada Krka Dinko Petrov.

 

Prilikom vježbe primarni dio odnosio se na postupke evakuacije djece iz objekta, odnosno radnji koje djelatnici moraju znati provesti u danom trenutku, a vezane su uz rano otkrivanje požara, obavještavanje te djelovanje i koordinaciju s ostalim hitnim službama. Sekundarni dio se odnosio na postupke i radnje vatrogasaca prilikom gašenja požara.

 

Zaposlenicima je skrenuta pažnja na obavezu osposobljavanja iz zaštite od požara, na opasnosti koje prijete od požara te na potencijalno opasna mjesta u objektu škole i vrtića.

 

Djelatnici škole i vrtića dobili su kvalitetnu obuku sa primarnim ciljem zaštite i sigurnosti djece i ostalih zaposlenika te očuvanja i brige za materijalna dobra.

 

Djeca će u narednim danima sigurno prepričavati doživljaje prilikom dočeka vatrogasaca i provođenja čitave vježbe, čime su i sama imala prilike vidjeti vatrogasce na djelu i iz prve ruke saznati što i kako vatrogasci rade. 

Kategorija: