Telphone: 051/221-008

Email: jvp-grad-krk@ri.t-com.hr

Vježbe

Objavljeno: Utorak, 23 Kolovoz 2016 07:35

Vatrogasna vježba u dječjem vrtiću u Omišlju

Vrti 1

 

Sa ciljem spremnosti i uvježbanosti djelatnika za pravilno postupanje i što žurnije reagiranje prilikom hitnih intervencija, Javna vatrogasna postrojba Grada Krka provodila je 31.03.2016. u vrtiću u Omišlju vježbu evakuacije i gašenja požara.

U vježbi je sudjelovala 1. smjena JVP-a Krk sa dva vatrogasna vozila, DVD Njivice sa tri vatrogasna vozila te djeca i zaposlenici vrtića u Omišlju.

Tijekom provođenja vježbe bili su prisutni ravnateljica Irena Žic- Orlić, odgovorna osoba za sigurnost i zaštitu od požara u Vrtiću, voditeljica vrtića Jasna Fugošić te predstavnici Općine Omišalj na čelu s načelnicom Mirelom Ahmetović. Vježbu je kontrolirao zapovjednik JVP Grada Krka Dinko Petrov.

Prilikom vježbe primarni dio odnosio se na postupke evakuacije djece iz vrtića, odnosno radnji koje djelatnici moraju znati provesti u danom trenutku, a vezane su uz rano otkrivanje požara, obavještavanje te djelovanje i koordinaciju s ostalim hitnim službama. Sekundarni dio odnosio se na provjeru ispravnosti same opreme za rano otkrivanje i detekciju požara.

U pripremi vježbe ostvarena je odlična suradnja sa zaštitarskom tvrtkom Securitas Hrvatska iz Rijeke koja prima dojavu preko vatrogasne centrale, a s kojom su obavljeni svi pripremni razgovori vezani uz održavanje same vježbe, ali i oko daljnje suradnje.

Zaposlenicima je skrenuta pažnja na obavezu osposobljavanja za zaštitu od požara, na opasnosti koje prijete od požara te na potencijalno opasna mjesta u vrtiću.

Djelatnici vrtića dobili su kvalitetnu obuku sa primarnim ciljem zaštite i sigurnosti djece i ostalih zaposlenika te očuvanja i brige za materijalna dobra.

Djeca će u narednim danima sigurno prepričavati doživljaje prilikom dočeka vatrogasaca i provođenja čitave vježbe. Kao i na svim događajima u našem vrtiću, u središtu pažnje ipak su bila djeca koja su glasnim pljeskom i bodrenjem pomogla da se vježba izvede uspješno, a u znak zahvalnosti vatrogasci su dobili čestitku koju su djeca sama izradila.

Kategorija: